Reiseblogg fra Travellerspoint

Praha dag 2

Denne er ogsaa skrevet paa forhond, men publiseres naa, men med riktig dato..

all seasons in one day 11 °C

Praha Dag 2 22/6/09

Jeg startet dagen med å spise den inkluderte frokosten, ikke noe særlig, men dog "gratis" mat.. Jeg var til å begynne med innstilt på å komme meg med the Ultimate Tour, men jeg fant en annen tour på bare 4 timer, og det var halve prisen. Den ble kalt the Insiders Tour. For å prøve å få kartlagt byen velger jeg å gå ned til byen i følge av et city map. Jeg hadde alerede god trening i slik navigasjon etter københavn. Jeg brukte nok unormalt lang tid ned til byen da jeg var opptatt av å sjekke gatenavn opp mot ett lite kart. Men jeg fant frem og tok faktisk noen bilder! <<BILDE>>

Denne nye touren var ikke før halv 2, så jeg en del tid å vase rundt i nærheten av hesten, som var møteplassen for Touren. Jeg benyttet tiden til å kjøpe en souvinir og noen gaver.. Jeg kjøpte meg et lite shoteglass til meg selv, for å følge opp den lille tradisjonen min. Jeg inser nå at jeg ikke har fått kjøpt et fra Køben, men det kommer sikkert en dag til det å. Ellers kjøpte jeg noen postkort som jeg skrev mens jeg tok meg noen ventepils.

Touren ble startet på plassen med hesten. Vi fikk høre om 2 kjente tjekkere som hadde brennt seg selv til døde for å symbolisere frihet. Ikke helt sikker på hva tanken bak det var, men det hadde sin virkning og begge er avbildet på torget og feires vist en gang i året. Jeg må si jeg likte guiden vi hadde. Det virket som hun hadde funnet sin ting i livet. Hun var veldig interesert i hjembyen sin, og viste veldig mye. Iblandt fikk man følelsen av at ikke alle tourene var like, men at hun tok folk på en dertill fast rute og stoppet å snakket om det hun syns var viktig, og ikke nødvendigvis de som hadde "laget" touren. Hun hadde en fin måte å kritisere forkjellige forettninger og statsbygg, og demonstrerte flittig med å stille ned høytaleren sånn at hun ikke skulle bli arresstert som hun sa det. Jeg lurte for meg selv hvor mange ganger hun hadde tatt de samme vitsene og fått stort sett den samme responsen. Hun hadde et godt poeng, hun sa at i ett å samme bygg var det tre foretak, Det første var et Casino, med alt som hører til. Det andre foretaket i bygget var en Mc Donald's og til 3 og sist - et kommunist museum.. Jeg syns dette var et fint bilde.

Vel Touren varte i litt over 4 timer, med en spisepause i midten. Jeg valgte i blinde og fikk servert noe oppskåret biffkjøtt, svømende i saus og med et tilbehøre som vist var veldig tradisjonellt, desverre husker jeg ikke hva det het. Jeg fikk forståelse av at det i hovedsak bestod av vann og mel, og smakte deretter, ingen ting. Det flotteste på tuoren må ha vært Charlson Bridge (nå håper jeg at den het det), og selvfølgelig det enorme slottet, som blandt annet innholdt en enorm katedral. Det var litt synd at slottet var sist på turen, siden det da ble litt kort.

Etter en masse byvandring som endte ved slottet var det på tide å komme seg tilbake. Først gikk jeg og et ektepar fra Australia jeg hadde spist lunchen med ned fra selve slottet, så var det å presse seg inn på et alt for full undergrunndstog for så å komme frem til utgangspunktet. Jeg orket ikke å sette meg inn i trikksystemet for å komme meg tilbake til hotellet, så valgte å gå med litt feilmargin her å der, samme vei som jeg hadde kommet. Da var klokken over 7 på kvelden og jeg hadde vært på farten siden 11tiden. Jeg var med andre ord veldig sliten i beina, og var evig taknemelig for at jeg hadde invistert i nye sko dagen før i tyskland. Den kvelden hadde jeg en liten plan om å gå på en Rock og Blues bar oppe i gata, men det ble til tanken, og jeg tok meg heller noen øl på hotellet.

Jeg må si at jeg ble veldig interisert i Praha by, og dens historie, så jeg kan nok se for meg at jeg drar tilbake en gang. Det trengs tid for å komme over alt man vil se, så man trenger noen dager der, og jeg tror nok jeg tar med meg noen, er så mye bedre å oppleve ting sammen, enn helt alene.

Skrevet av magreibo 06:16 Arkivert i Tsjekkia Tagged train_travel

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint