Reiseblogg fra Travellerspoint

d day +1

Køben til Munchen..

all seasons in one day 14 °C

Ja, da var klokken rundt 16:42 i københavn, og jeg sitter litt sliten å tafatt i en sofa på Hostelet mitt.. Sov ikke for mye den forige natta, da det var vanskelig å sovne dog jeg var så trøtt.. I og med at jeg delte rom med 13 stk, så begynnte Magnus å tenke på deres velvære hvis han skulle starte å snorke iløpet av natta.. Dette ble liggende i bakhodet helt til jeg sovnet en gang i natt.. Ble vekket i halv 8 tiden av at folk begynnte å vokene å gjøre seg klar til en ny dag.. Jeg lå litt ekstera ca til 9 før jeg sto opp.. Var ganske borte å var ikke serlig mortivert til å starte dagen... Det er noe med å bo i en ryggsekk som allerede på en eller måte har blitt full, å den bør være innelåst i et litt for lite skap til en hver tid.. Det blir litt spesiellt å stå i en gang uten bord, bare et gulv å toppen av noen skap til å legge til side ting, mens man er på jakt etter en genser som ligger nederst i sekken.. I samme tid skal man få alt pakken ned i sekken igjen, for at alt skal være litt strukturert og rett å slett for å få plass. Så det tok meg kanskje 30 minutter for å være klar til å dursje. Og før jeg kunne durse gikk det opp for meg at jeg ikke hadde pakket dursjsåpe og sjampo, så da var det bare å hvie seg rundt å finne en butikk i nærområdet. Det var i det hele tatt veldig godt å dursje når alt var klart.. :)

Fikk kjøpt frokost her på Hostelet, som var ganske god, etter det var det å begynne nedpakkingen av alt som var brukt sånn at sekken var helt klar til å ta med seg. Jeg leverte den til betjeningen som hadde tilbytt lagringsplass mens jeg var å gikk i byen. Jeg spurte kort hvor jeg kunne gå for å oppleve københavn i noen timer.. Jeg fikk et kart i handa og sendt avgårde med noen tips. Første stopp var en stor kirkegård som trolig var avholdt til de mer priviligerte, da det stod på hver gravstøtte noe som - Multikunstner eller Pianist eller noe lignende.. Den selvsagte hovedatraksjon til denne gravplass var tydelig H.C Andersen's siste hvile sted. Veien dit var ikke særlig utfordrende da det var flittig skilltet fra alle rettninger hvor graven var. Så jeg gikk dit å payed my respects med å ta et bilde av graven. Kirkegården i sin helhet var usedvanlig vellstelt og veldig pen. Jeg må si at når jeg satt på en benk der å tenkte på at dette måtte være litt et vedlikeholdsprosjekt, da med mine tanker fra fjorsommerens sommerjobb som plenklipper av kirkegården på leines friskt i minnet. Men det var et fredfylt sted mitt i en travel storby.

jeg bevegde meg videre via kartet i et forsøk på å finne en stor park hvor det i en infoboks på kartet var sagt at her kunne man finne den lille havfruen. When in Rome tenkte jeg, å fant lang om lenge parken. Det kartet manglet var en lokalisering av havfruen i selve parken, som da er enorm. Jeg fant meg en cafe inne i parken hvor jeg så frem til en kopp kaffe. Jeg bestilte kaffen å skulle betale, men de tok ikke kort. Alt jeg hadde av danske penger på meg var 20 kroner. Kaffen kostet da 26, og selgeren lot seg ikke diskutere til et avslag. Så det ble ingen kaffepause på meg, jeg ga opp å finne den lille havfruen, og prøvde å finne veien til et område jeg hadde blitt anbefalt av reseptsjonisten. Etter 5 minutters gange i feil rettning og litt frem å tilbake fant jeg frem til området. Tid for lunch og hoppet inn på et pizzeria med tydelige Italienske eiere. Jeg fikk god service og servert en pizza som i hovedsak var laget med smeltet ost, med spagettikjøttsaus helt oppå. Dette var veldig godt i begynnelsen, men etter halve pizzaen ble det nok så ensformig. Jeg hadde plukket ut ruta fra cafeen til Hostelet og var sikker i min vei når jeg skulle vende tilbake, men gikk meg selvfølgelig vill og rotet meg litt bort i ett diskutabelt strøk med tagging på de fleste vegger og jenger, langere og alkiser side ved side.. Ganske irritert og litt bortkommen prøver jeg å finne ut hvor jeg er på kartet. Brukte en del tid på å gå frem å tilbake mellom gater for å finne kryss og lignende for å lokalisere meg. Jeg finner endelig ut hvor jeg er og det viser seg at jeg er 2 kvartal unna hostelet, Hurra..

Så nå sitter jeg her å venter til jeg skal dra ned til togstasjonen og finne meg et tog til Munchen. Jeg tror nok at København er verdt et visit i fremtiden, men da som standard turist, mere tid og gjærne et eget rom å sove på. Det kunne faktisk vært aktuellt å hatt med seg en sykkel, for avstandene er litt lange for å gå samt trafikken er veldig sykkelvennlig. Jeg kjenner at jeg må bytte sko når jeg kommer til Munchen, for de jeg har er utgått og vonde å gå med i lengden. Ellers ser jeg frem til munchen og det skal bli gøy å se Tobi igjen.

Stay tuned - I'll be back..

Skrevet av magreibo 07:41 Arkivert i Danmark Tagged train_travel

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Stå på Magnus! Høres ut som du klarer deg kjempebra. Er faktisk endel vemod i kroppen etter at jeg valgte jobb fremfor interail. Men utrolig hyggeli å lese bloggen, så stay tuned!

fra assazin

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint