Reiseblogg fra Travellerspoint

juni 2009

Fra Praha til Brugge

Denne ble skrevet i gaar kveld..

sunny 26 °C

Ja nå sitter jeg på et hostel i Brugge. Byen jeg har ventet sånn på å komme til, å sånn sett skuffer den slett ikke.

Hostelet heter Charlies Rocket, det er helt greit, er vel i hovedsak en uteplass som har innsett at de har masse plass i overetasjen, og ser sitt kutt for tjene penger på det. Jeg deler rom med 2 andre, men da er det en tom seng. Rommene er helt kurant til sitt bruk, å jeg trives med løsningen med å kunne låse rommet. De sier også at de skal ha tråløst nett, men nok en gang blir man skuffet. Jeg kommer nok ikke til å få publisert bloggen min før jeg er hjemme i norge.

Vel startet dagen igår med å spise min gratise frokost. Jeg pakket så sekken og fikk sjekket ut litt før tiden. Da jeg kom ned i resepsjonen så jeg at det hølregnet. For å hindre at alt jeg eide skulle bli vått valgte jeg å vente en time nede i lobbyen til det værste hadde gitt seg. Jeg tok en pram eller trikk om du vil ned mot sentrum, og etter litt leting fant jeg togstasjonen. Jeg brukte så sikkert 20 minutter på finne en plass de solgte billetter, da dette toget krevde forhåndsbooking og et lite mellomlegg. Jeg stod ca 1 time i kø frem til billettluken. Jeg hørte foressten 2 norske i køen, men tok ikke kontakt. Jeg måtte ta en sengeplass på toget, da enkeltsetene var utsolgt. Jeg fant ikke lysten til å låse sekken inn i et skap å begynne å vandre i byen igjen, så jeg ventet de timene til toget skulle gå. Jeg ble vitne til litt av vært mens jeg satt der. Blandt annet at Tjekkerne ikke tar dette med å ha hunder i band så tungt. Men de har kustus på hundene og de holder seg rolige, men når naturen kaller er det ikke altid at eierne får det med seg. En hund gjorde fra seg midt på gulvet inne på stasjonen. Eierne ble heldigvis obs på dette og fikk tatt bort det værste. Det var litt spessiellt å sitte der å se alle som gikk rett der hunden hadde gjort fra seg, de i full uviten av hva de går i. Når jeg kom til den benken jeg satt mesteparten av tiden på satt det en mann å sov fremoverlent der. Jeg tenkte at det ikke kunne være en særlig behagelig stillig. Det viste seg litt senere når politiet kom for å vekke han at han var ganske borte, å ettersom det å sparke litt til han ikke fungerte måtte de riste han ganske kraftig før han reagerte. Den stakars mannen var vist ganske neddopet og ikke helt med på hva som skjedde rundt han.

Etter langt om lenge kommer toget og jeg hadde kjøpt meg litt lunch/ middag som jeg gledet meg til spise, bare jeg kom meg på toget. Men det viste seg at den lugaren jeg skulle ligge på var låst. Det var den eneste som var låst, og jeg viste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg da jeg spærret for alle med den store sekken på ryggen i den trange gangen. Det endte med at jeg gikk inn på en nærligende kupee hvor et amerikansk ektepar skulle bo. Etter å ha hjulpet dem med å klappe sammen sengen til sitteplasser fikk jeg klar beskjed om å ta av meg sekken å sette meg sammen med dem til de hadde funnet noen som kunne åpne min kupee. Dette lot jeg imidlertid mine bekymrede medboere ta seg av, mens jeg bare ventet inne hos amerikanerne. De presanterte seg som Jeff og Audery ( håper jeg staver navnet hennes riktig). De var veldig hyggelige og veldig pratsomme, å det var ganske godt å ha noen å snakke med, ettersom jeg har vært ganske stum hele turen. De var på en slags Europaturne i forbindelse med bryllupet til sønnen som ble holdt i Polen. Jeg fikk selvfølgelig en grundig gjennomgang av bilder både fra bryllupet og hvordan de hadde det hjemme. Veldig koselige folk! Det tok ikke mange timene før jeg var invitert over på besøk, å jeg måtte love å kontakte dem hvis jeg skulle til statene, noe jeg vil gjøre hvis jeg drar over. Under reisen deres hadde Audery skadet foten, og de hadde nå kuttet ut store deler av turen. I den forbindelse ble det snakk om at de hadde forhåndskjøpt pass til hele paris, altså pass for å komme inn på alle museer og severdigheter i Paris. Jeg ble tilbytt å kjøpe dem for en billig penge, men måtte avslå siden jeg ikke hadde kontanter på meg. Det endte med at de gav meg billettene da de ikke kunne bruke dem, noe jeg ble veldig glad for, men det var på en betingelse at jeg tok en del bilder som jeg skulle sende til dem på email. Dette skal jeg selvfølgelig gjøre, og deler av dagen idag har gått ut på å finne bosted i Paris. Det kan se ut til jeg får bo hos et søskenebarn til Ingvild. Så takk til pappa og Ingvild for hjelp med den saken!

Turen ellers gikk ganske radig, ivertfall når jeg var sammen med mine nye venner fra Amerika. Jeff forsvant på et tidspunkt og kom tilbake med noen øl som han spanderte med meg. Det var i helt tatt en veldig fin tur. Jeg gikk å lag meg rundt 1 og kupeen var tom. Men det varte ikke så lenge, sånn sirka akurat når jeg hadde sovnet begynte folk å komme på toget og kupeen ble etterhvert full av folk. Så jeg sov ikke mange timene den natten. Jeg sto opp klokken 6 for å være klar til å bytte tog i Köln. Jeg kunne like gjærne sovet en time til, for toget hadde vist blitt ganske forsiktet iløpet av natten, så det endte med at jeg stod i en time klar til å hoppe av toget. Kom endelig fram til Köln, og fikk kjøpt meg litt frokost på stasjonen, hoppet på neste tog som var et mer klasse tog, og her måtte jeg betale rundt 20 euro for å få være med. Jeg må lære meg hvordan dette funker, så jeg slipper å måtte betale for å ta tog, da det i prinsippet skal være gratis. Mens jeg satt på dette toget omringet av eldre herrer i dress, følte jeg meg ganske uttilpass. Jeg savnet etter en dursj, og trivdes ikke mitt eget selskap. Klærne mine begynner å bli en del skitten, da jeg ikke har fått bruk for Skjorts før idag. Så jeg må nok finne meg en plass å få vasket litt.

Kom til Brussel, og fikk heldigvis et glimt av den trekantskulpturen som ofte er med i Viggo bladene. Litt frem å tilbake i Brussel for å finne riktig tog, og ikke minst for å være sikker på at jeg ikke måtte betale noe for denne turen også. Kom opp på parongen og den er stappfull med turister som skal til Brugge. Når toget kom var det allerede stappfullt, men folk presset seg på. Jeg tenkte at jeg skulle være snill og slapp forbi en jeng med eldere først, sånn at de kunne få seg sitteplasser, det endte da med at jeg ikke fikk komme med toget. Men jeg tror kanksje jeg gjorde dem en bjørnetjeneste, for jeg tror neppe de fikk sitteplass uansett. Jeg ventet i en halvtime på neste tog, og da ble alt på samme måte, men denne gangen presset jeg meg med. Det endte med at jeg måtte stå ute i mellomgangen sammen med noen andre uheldige den timen togturen var. Kom endelig frem til Brugge, og fant ganske enkelt en buss inn til byen. Tror jeg hoppet av litt for tidlig, da jeg skulle til the main Squer. Problemet med Brugge at alt så og si er gammelt og de har flere Squers. Så det ble nok en gang en del vimsing å leting, og når jeg fant den rette Squern, så gjenstod det ennå å finne frem til Hostellet. Husk at jeg hadde på meg joggebukse og en Collage genser, og for første gang på turen var det sikkelig varmt, blå himmel,og solen stekte. Da jeg endelig fant frem til hostellet var det bare å finne frem skjortsen og springe i dursjen. Det er lenge siden det har vært så godt med en dursj!
HPIM1623.jpg

Etter dette var jeg ganske så sulten og tok meg en spassertur i Brugge, var innom en masse små artige butikker som jeg vet at min mor hadde satt stor pris på. Jeg endte på en resturant og bestillte bare litt lasange da dette så ut til å være det rimeligste. Jeg satt der en god stund og skrev også et postkort. Til Desert fikk jeg servert en liten
skål med en sjokkoladepudding jeg aldri har smakt maken til. Det var krem på toppen og kremmen var hard iforhold til Sjokoladen! Etter det gikk jeg delvis med vilje litt vild i området, å bare så på alle de flotte byggningene og kanalene. Brugge er en by jeg kunne trivdes i! Selv om det er en del styr, og overaskende mange turrister her, så
merkes det ikke på samme måter som andre steder. Da jeg begynnte å tenke på å finne ut hvor jeg var etter å ha gått tilfeldig rundt, oppdager jeg plutselig at jeg står rett utenfor Hostellet. Jeg skvatt nesten litt når jeg oppdaget det, for det var så tilfeldig. I kveld er jeg ganske segen, så jeg tror nok jeg legger meg ganske tidlig.

I morgen er vel planen å prøve å ta inn så mye som mulig av brugge, å en kanaltur er vel obligatorisk.

Så skriver vel mer i morgen, håper bare at jeg kan få publisert dette snart.

Skrevet av magreibo 06:55 Arkivert i Belgia Tagged train_travel Kommentarer (3)

Praha dag 2

Denne er ogsaa skrevet paa forhond, men publiseres naa, men med riktig dato..

all seasons in one day 11 °C

Praha Dag 2 22/6/09

Jeg startet dagen med å spise den inkluderte frokosten, ikke noe særlig, men dog "gratis" mat.. Jeg var til å begynne med innstilt på å komme meg med the Ultimate Tour, men jeg fant en annen tour på bare 4 timer, og det var halve prisen. Den ble kalt the Insiders Tour. For å prøve å få kartlagt byen velger jeg å gå ned til byen i følge av et city map. Jeg hadde alerede god trening i slik navigasjon etter københavn. Jeg brukte nok unormalt lang tid ned til byen da jeg var opptatt av å sjekke gatenavn opp mot ett lite kart. Men jeg fant frem og tok faktisk noen bilder! <<BILDE>>

Denne nye touren var ikke før halv 2, så jeg en del tid å vase rundt i nærheten av hesten, som var møteplassen for Touren. Jeg benyttet tiden til å kjøpe en souvinir og noen gaver.. Jeg kjøpte meg et lite shoteglass til meg selv, for å følge opp den lille tradisjonen min. Jeg inser nå at jeg ikke har fått kjøpt et fra Køben, men det kommer sikkert en dag til det å. Ellers kjøpte jeg noen postkort som jeg skrev mens jeg tok meg noen ventepils.

Touren ble startet på plassen med hesten. Vi fikk høre om 2 kjente tjekkere som hadde brennt seg selv til døde for å symbolisere frihet. Ikke helt sikker på hva tanken bak det var, men det hadde sin virkning og begge er avbildet på torget og feires vist en gang i året. Jeg må si jeg likte guiden vi hadde. Det virket som hun hadde funnet sin ting i livet. Hun var veldig interesert i hjembyen sin, og viste veldig mye. Iblandt fikk man følelsen av at ikke alle tourene var like, men at hun tok folk på en dertill fast rute og stoppet å snakket om det hun syns var viktig, og ikke nødvendigvis de som hadde "laget" touren. Hun hadde en fin måte å kritisere forkjellige forettninger og statsbygg, og demonstrerte flittig med å stille ned høytaleren sånn at hun ikke skulle bli arresstert som hun sa det. Jeg lurte for meg selv hvor mange ganger hun hadde tatt de samme vitsene og fått stort sett den samme responsen. Hun hadde et godt poeng, hun sa at i ett å samme bygg var det tre foretak, Det første var et Casino, med alt som hører til. Det andre foretaket i bygget var en Mc Donald's og til 3 og sist - et kommunist museum.. Jeg syns dette var et fint bilde.

Vel Touren varte i litt over 4 timer, med en spisepause i midten. Jeg valgte i blinde og fikk servert noe oppskåret biffkjøtt, svømende i saus og med et tilbehøre som vist var veldig tradisjonellt, desverre husker jeg ikke hva det het. Jeg fikk forståelse av at det i hovedsak bestod av vann og mel, og smakte deretter, ingen ting. Det flotteste på tuoren må ha vært Charlson Bridge (nå håper jeg at den het det), og selvfølgelig det enorme slottet, som blandt annet innholdt en enorm katedral. Det var litt synd at slottet var sist på turen, siden det da ble litt kort.

Etter en masse byvandring som endte ved slottet var det på tide å komme seg tilbake. Først gikk jeg og et ektepar fra Australia jeg hadde spist lunchen med ned fra selve slottet, så var det å presse seg inn på et alt for full undergrunndstog for så å komme frem til utgangspunktet. Jeg orket ikke å sette meg inn i trikksystemet for å komme meg tilbake til hotellet, så valgte å gå med litt feilmargin her å der, samme vei som jeg hadde kommet. Da var klokken over 7 på kvelden og jeg hadde vært på farten siden 11tiden. Jeg var med andre ord veldig sliten i beina, og var evig taknemelig for at jeg hadde invistert i nye sko dagen før i tyskland. Den kvelden hadde jeg en liten plan om å gå på en Rock og Blues bar oppe i gata, men det ble til tanken, og jeg tok meg heller noen øl på hotellet.

Jeg må si at jeg ble veldig interisert i Praha by, og dens historie, så jeg kan nok se for meg at jeg drar tilbake en gang. Det trengs tid for å komme over alt man vil se, så man trenger noen dager der, og jeg tror nok jeg tar med meg noen, er så mye bedre å oppleve ting sammen, enn helt alene.

Skrevet av magreibo 06:16 Arkivert i Tsjekkia Tagged train_travel Kommentarer (0)

Munchen til Peaha..

Denne ble skrevet samme kveld jeg kom til Praha, men fant ikke internett for jeg kom til Brugge..

overcast 15 °C

Vel, for å starte en plass, er nå kommet meg vel frem til Praha.. Jeg må si at jeg er ganske lettet over å sitte her på hotellrommet. Jeg var i det hele tatt veldig spent og mulig en smule skepptisk for å dra hit. Dette var vel mest fordi det er det landet som skiller seg mest ut, og er vel generellt ukjent. Man har jo hørt mye om byen, men jeg føler at man har hørt veldig lite om landet. Jeg må si at det vises ganske tidligt at du er på vei til et land med en noe lavere standard.. Jeg gikk først på toget i Munchen, og kom med i en vogn som jeg ville vært vant med å komme med, det var reint, moderne og rett å slett god standard. Tenker vel egentlig ikke så mye over det i det jeg satt meg. Men så får jeg en litt sånn ekel følelse at dette ikke er helt rett (Kall det manndomelig intuisjon?), så jeg spurte en annen passasjer om dette var toget til Praha. Jeg fikk da til svar at ja, toget går til Praha, men disse vognene/ denne delen av toget skulle til en by i tyskland. Jeg springer ut av toget og mye lenger frem ser jeg at det står praha på dørene. Jeg kommer inn i vogna og merker med en gang forskjell. Det rommet hvor jeg satt var vegg i vegg med toalettet, så i starten av turen satt jeg med en heller dårlig duft i nesen.. Jeg skulle på et tidspunkt gå på toalettet selv, jeg burde ha forstått at dette var en dårlig plan, å det for holde om den saken.

Turen over fra Tyskland til Tsjekkia var ganske smertefri. Annent en at jeg holdt å gå av 1 stop før jeg skulle. Jeg satt å passet klokken for å finne ut når jeg skulle av. Toget var beregnet inn på satasjonen klokken 22.55, klokken 22.51 stopper det på en stasjon, og siden de bare snakker på morsmål må man nesten jette på om man er kommet til riktig stajson. Jeg går av sammen med en reisende familie, (Holdt foresten på å bli klemt fast i den hudrøyliske døra på toget, som tydeligvis manglet en sikkehets funksjon) og spør for sikkerhets skyld om dette er Praha stasjonen. Jeg får et nikk som svar, men får igjen denne Mannelige intuisjonen, det var liksom noe som ikke stemte. For det første var det en ganske stor stasjon, men jeg så ingen andre mennesker der. Så jeg bråsnudde og hoppet
gikk inn på toget igjen, å da hører jeg familien spørre en betjent og fikk bekreftet at dette ikke var riktig satasjon.

Vel, neste stasjon er da den riktige, jeg går ned noen trapper og følger noe skilt/ papirlapper som anviser meg til taxi. Taxisjoføren står litt lenger bort, og spør om jeg er ute etter en taxi, i samme tid kommer det en til ut og de diskuterer adressen som jeg skal til. Jeg mente å ha lest at dette hotellet skulle ligge litt utenfor Praha, så jeg spør hvor langt det er dit. De gir meg svar på noe gebrokkent engelsk og jeg ble ikke mye klokere. Men de forstår vel at jeg ikke vet hvor langt det er dit å like etterpå blir prisen på 25Euro fastsatt. Jeg sier ok, og jeg blir vist til
taxien som står bakom et gjerde, som man delvis må klatre imellom. Turen hit går veldig raskt, ca 5 minutter eller noe sånt, og jeg er bare glad for å være fremme. Underveis prøver taxisjoføren å forklare litt om byen og hvor de forskjellige tingene er. Jeg blir også anvist til et utested som vi passerer, Utestedet heter Amsterdam, og er en Cabarebar. Det skulle vist være en veldig bra plass i følge taxisjoføren. Vel framme på hotellet får jeg bokket et rom for 2 netter, og muligheten til senere å utvide oppholdet til 3, siden jeg er usikker på hvor lang tid jeg vil være her.

Nå, litt om morgendagen. Jeg å Tobi dro inn til Munchen for å gå på det Tyske museum. Etter litt om å men klarer vi endelig å komme frem. Museet i seg selv er vel på 6 etasjer, så det var nok å se på. Det omhandlet vel alt fra 1950 og til idag, med hvilken utvikling i teknolgi man har hatt. Det var vel ikke alt som var like interesant
for min del, men den gode tyskeren som Tobi er var han selvfølgelig oppslukt av det messte. Vi var vel innom det meste i store trekk, hvor jeg fant avdelingen for Informatikk mest interesant. Da jeg fikk se gamle IBM maskiner som kan fylle et rom. Dette er av interesse siden jeg har hatt om slike i pensum på høgskolen, å det var litt gøy å se de i virkelige utgaver. Etter museet gikk vi litt rundt i byen, og jeg ble stadig imponert over Katedralen og selve rådhuset, som var ytterst utsmykket.
Munchen_R_dhus.jpg

Dette så ikke ut til å interesere Tobi det spor, så det gikk ganske radig. Vi bestemte oss for å prøve å finne et bestem utested som var kjent for å servere tradisjonell Tysk mat, eller Barbarisk mat, som Tobi pressiserte ved flere anledninger. Jeg vet ikke om vi fant selve plassen eller om dette var et tilsvarende sted, men det var en fin opplevelse. Jeg fikk servert noe svinekjøtt, med svor, en potet lignende ball og selvfølgelig Kålsalat på siden. Dette minnet meg veldig mye om ribbemiddagen, og var veldig godt. Etter vi hadde spist bestemte vi oss for å dra tilbake til Karlsfield, dro på supermarked og kjøpte en kasse øl for rundt 60 NOK. Jeg fikk også kjøpt meg nye sko, da jeg hadde ganske vondt i føttene etter all gåingen som vi hadde gjort den dagen. Så nå håper jeg på
at jeg kunne sightse i Praha uten større problem. Den kvelden spiste vi litt kvelds, spillte Idiot og Tobi serverte Nashos med en liten vri på salsaen. Han hadde gått til inkjøp av noe tabasko lignende saus, som han brukte 2 dråper av, og salsaen hadde blitt betraktelig sterkere.

I dag sov vi lenge, spiste egg og bacon til frokost og jeg prøvde å finne en plass å være når jeg kom hit til Praha. Da dette var fikset dro vi litt tidlig fra leiligheten hans, og dro til et herskapshus i Dacha (jeg kan ikke gå god for at jeg skrev det rett) som hadde utkikk over hele munchen. På en god dag kunne man visst se alpene i det fjærne, men det var det ikke klart nok for idag. Så dro vi til bytoget og jeg sa hade til Tobi. Det var et veldig fint opphold og jeg gleder
meg til å se han igjen, forhåpenligvis kommer han til nordnorge en gang.
Tobi_Munchen.jpg
Nå er klokken 1, og jeg må hoppe til sengs. Jeg skal prøve å få en tidlig start i morgen, å må vel opp rundt halv 9. Jeg ser på reiseguiden at de har noe som kalles The Ultimat Tour of Prague, den koster en del, så jeg får vurdere om jeg drar, jeg tenker at jeg kanskje får mer ut av å betale for guiden, enn å betale for en natt til her på hotellet. Så vi får se. Jeg ble lovet nett på rommet, men det er for dårlig kontakt til det tråløse nettet til at jeg får nett, så dette er skrevet på forhånd, så publiseres det forhåpenligvis i morgen.

God Natt..

Skrevet av magreibo 18:07 Arkivert i Tsjekkia Tagged train_travel Kommentarer (0)

Munchen and Tobi.. D +2

Er ankommet Munchen...

rain 14 °C

Vel, ankom münchen i 8-9 tiden i morrest, etter en heller lang togtur fra Køben. Jeg kom til togstasjonen i Køben rundt 6 og visste at det skulle gå et tog litt før 7.. Når jeg kom til stasjonen hørte jeg på høytaleren at toget skulle ankomme snart til parongen og bli klargjort til ombordstigning. Det kom også frem i denne meldingen at man måtta ha forhåndsbestillt billetter for å komme med toget. Dette gjorde meg litt urolig og jeg gikk for å finne et billettkontor hvor jeg kunne bestille reisen, men det viste seg at de hadde bare åpent til klokken 6, å jeg var da rundt 15 minnutter for sent ute. Jeg spekkulerte i hva jeg skulle gjøre, jeg viste at det skulle gå et til tog til München rundt 8, og tenkte at jeg ville prøve å komme meg med det toget, men jeg viste ikke hvordan jeg skulle få forhåndtbestillt billetter til dette toget, så delvis i villrede går jeg ned til toget som er iferd med å dra for å spørre en konduktør hvordan jeg skulle gå frem for å bestille billetter til neste tog. Det endte ganske enkelt med at jeg fikk fortalt at jeg var på interrail og hadde ikke forhondsbestillt, da fikk jeg raskt beskjed om å ta plass i vogn 197 plass 11-12 eller noe sånnt. Jeg er ganske fornøyd i det jeg springer ombord i og med at det var så lett å komme med. I kupeen som jeg kommer til er det 6 sitteplasser og de er tydeligvis ikke ment for å kunne gjøres om til senger. Det ble en ganske lang tur, da det var vanskelig å sove i sittestilling og det ganske konsekvent var avbrytelser av forskjellige slag akurat i det man hadde klart å sovne. For eksempel var det konduktører som skulle sjekke billetter, passkontroll når man kom over til tyskland eller andre passasjerer som kom på og ble ganske hissige da de fant ut at jeg satt i deres sete.

Det var en ganske morsom episode som skjedde.. Jeg satt å døsa i halvsøvne mens jeg merket at toget hadde en voldsom fart. Hele turen var i hele tatt ganske vuggende og hoppende, jeg misstenker at de svenske vognene ikke var laget for de tyske jærnbanene. Ivertfall så sitter jeg å tenker på at tyskerene hele tiden er opptatt av effektivitet da toget pluttselig bremser ganske hardt ned. Det ender med at sekken min som er plassert over setene ruller utfor og blir kastet på en stakkars sovende svenske.. Han måtta ha fått sjokk i det øyeblikket han ble vekket av en fullpakket 70 liters sekk blir kastet på han mens han sover.. Uttrykket i ansiktet hans sa intet mindre.. Det var litt vanskelig å holde seg alvorlig i det jeg spurte om det hadde gått bra med ham, men han da han forto hva som hadde skjedd tok han det med godt humør.

Ellers skjedde det lite på turen, annet enn akurat når jeg sovnet. Jeg ble vekket av at tysk politi kom med lommelykter inn i kupeen og forlangte å se pass. De var nokså pågånde og det virket som om at de følte seg veldig viktig. Etter at de hadde gådd falt det meg inn å si at de karene var ganske Gestapo,(Uttrykkes brukes i hovedsak bland ungdom for å forklare folk som trenger seg på og forventer å få igjennom sin agenda) men da jeg forsto hvilket land jeg var i holdt jeg heldigvis for meg selv. Ut over det kan turen oppsumeres med lite søvn og mange forstyrelser. Da jeg endelig ankom München gikk jeg rett å slett å fant meg en cafe/ resturant hvor jeg fikk meg litt kaffe og frokost, jeg satt der fra klokken 9 til klokken 3. Ja jeg vet at jeg kunne brukt den tiden til mer fornuftige ting som å gå i byen å se meg om, men det regnet en god del, jeg var engstelig for å gå meg bort og jeg var genrelt trøtt så det ble til at jeg satt der å leste i en bok til jeg bestemte meg for å dra til Karlsfield som er en forstad(?) eller bydel av München og hvor jeg hadde planlagt å møte Tobi.

Han hentet meg rundt 5 og vi dro direkte til et supermaked og handlet litt inn for helgen. Så dro vi hjem til hannes leilighet hvor jeg fikk meg en etterlengtet dursj, mens han ordnet middag. Jeg fikk servert noe han mente var rellativt vanlig kost for en tysker, det var da slags kjøttpudding med kålstuing og "kringle" brød på siden. Dette var overaskende godt å jeg spiste med god appetitt. Etter dette drakk vi noe tysk øl som jeg satte veldig stor pris på og bare stressa ned med litt kortspillig og musikk. Det er veldig deilig å være her da jeg kan slå meg litt til ro, og vite at det er ingen ting som haster. Det er også godt å slippe å tenke på at noen skal stjele noe fra deg hvis du ikke passer godt på sakene dine, noe som jeg missliker med denne typen reising. Det at man hele tiden skal forvente det værste fra folk rundt seg, å ikke ta noe for god fisk. Det er ganske ulikt meg å ta slike hensyn, da jeg prøver å fokusere på det gode i mennesker isteden for å fokusere på hvilken skade de kan påføre meg. Dette gjør meg ganske sikkert til et offer i denne kalde verden vi lever i, og derfor prøver jeg å være bevist på det, men som sagt er det tungvint.

Nå ligger jeg i sovesofaen hos Tobi, og ser frem til å sove i en seng uten bekymringer.. I morgen står museum, Beer garden og middag på en lokal resturant på ordenen.. Så jeg legger meg nå - God natt Verden..

Skrevet av magreibo 14:56 Arkivert i Tyskland Tagged train_travel Kommentarer (1)

d day +1

Køben til Munchen..

all seasons in one day 14 °C

Ja, da var klokken rundt 16:42 i københavn, og jeg sitter litt sliten å tafatt i en sofa på Hostelet mitt.. Sov ikke for mye den forige natta, da det var vanskelig å sovne dog jeg var så trøtt.. I og med at jeg delte rom med 13 stk, så begynnte Magnus å tenke på deres velvære hvis han skulle starte å snorke iløpet av natta.. Dette ble liggende i bakhodet helt til jeg sovnet en gang i natt.. Ble vekket i halv 8 tiden av at folk begynnte å vokene å gjøre seg klar til en ny dag.. Jeg lå litt ekstera ca til 9 før jeg sto opp.. Var ganske borte å var ikke serlig mortivert til å starte dagen... Det er noe med å bo i en ryggsekk som allerede på en eller måte har blitt full, å den bør være innelåst i et litt for lite skap til en hver tid.. Det blir litt spesiellt å stå i en gang uten bord, bare et gulv å toppen av noen skap til å legge til side ting, mens man er på jakt etter en genser som ligger nederst i sekken.. I samme tid skal man få alt pakken ned i sekken igjen, for at alt skal være litt strukturert og rett å slett for å få plass. Så det tok meg kanskje 30 minutter for å være klar til å dursje. Og før jeg kunne durse gikk det opp for meg at jeg ikke hadde pakket dursjsåpe og sjampo, så da var det bare å hvie seg rundt å finne en butikk i nærområdet. Det var i det hele tatt veldig godt å dursje når alt var klart.. :)

Fikk kjøpt frokost her på Hostelet, som var ganske god, etter det var det å begynne nedpakkingen av alt som var brukt sånn at sekken var helt klar til å ta med seg. Jeg leverte den til betjeningen som hadde tilbytt lagringsplass mens jeg var å gikk i byen. Jeg spurte kort hvor jeg kunne gå for å oppleve københavn i noen timer.. Jeg fikk et kart i handa og sendt avgårde med noen tips. Første stopp var en stor kirkegård som trolig var avholdt til de mer priviligerte, da det stod på hver gravstøtte noe som - Multikunstner eller Pianist eller noe lignende.. Den selvsagte hovedatraksjon til denne gravplass var tydelig H.C Andersen's siste hvile sted. Veien dit var ikke særlig utfordrende da det var flittig skilltet fra alle rettninger hvor graven var. Så jeg gikk dit å payed my respects med å ta et bilde av graven. Kirkegården i sin helhet var usedvanlig vellstelt og veldig pen. Jeg må si at når jeg satt på en benk der å tenkte på at dette måtte være litt et vedlikeholdsprosjekt, da med mine tanker fra fjorsommerens sommerjobb som plenklipper av kirkegården på leines friskt i minnet. Men det var et fredfylt sted mitt i en travel storby.

jeg bevegde meg videre via kartet i et forsøk på å finne en stor park hvor det i en infoboks på kartet var sagt at her kunne man finne den lille havfruen. When in Rome tenkte jeg, å fant lang om lenge parken. Det kartet manglet var en lokalisering av havfruen i selve parken, som da er enorm. Jeg fant meg en cafe inne i parken hvor jeg så frem til en kopp kaffe. Jeg bestilte kaffen å skulle betale, men de tok ikke kort. Alt jeg hadde av danske penger på meg var 20 kroner. Kaffen kostet da 26, og selgeren lot seg ikke diskutere til et avslag. Så det ble ingen kaffepause på meg, jeg ga opp å finne den lille havfruen, og prøvde å finne veien til et område jeg hadde blitt anbefalt av reseptsjonisten. Etter 5 minutters gange i feil rettning og litt frem å tilbake fant jeg frem til området. Tid for lunch og hoppet inn på et pizzeria med tydelige Italienske eiere. Jeg fikk god service og servert en pizza som i hovedsak var laget med smeltet ost, med spagettikjøttsaus helt oppå. Dette var veldig godt i begynnelsen, men etter halve pizzaen ble det nok så ensformig. Jeg hadde plukket ut ruta fra cafeen til Hostelet og var sikker i min vei når jeg skulle vende tilbake, men gikk meg selvfølgelig vill og rotet meg litt bort i ett diskutabelt strøk med tagging på de fleste vegger og jenger, langere og alkiser side ved side.. Ganske irritert og litt bortkommen prøver jeg å finne ut hvor jeg er på kartet. Brukte en del tid på å gå frem å tilbake mellom gater for å finne kryss og lignende for å lokalisere meg. Jeg finner endelig ut hvor jeg er og det viser seg at jeg er 2 kvartal unna hostelet, Hurra..

Så nå sitter jeg her å venter til jeg skal dra ned til togstasjonen og finne meg et tog til Munchen. Jeg tror nok at København er verdt et visit i fremtiden, men da som standard turist, mere tid og gjærne et eget rom å sove på. Det kunne faktisk vært aktuellt å hatt med seg en sykkel, for avstandene er litt lange for å gå samt trafikken er veldig sykkelvennlig. Jeg kjenner at jeg må bytte sko når jeg kommer til Munchen, for de jeg har er utgått og vonde å gå med i lengden. Ellers ser jeg frem til munchen og det skal bli gøy å se Tobi igjen.

Stay tuned - I'll be back..

Skrevet av magreibo 07:41 Arkivert i Danmark Tagged train_travel Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 5 av 7) Side [1] 2 » Neste